Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ποιητικές παρουσιάσεις-Σεμινάρια-Έκδοση δεύτερου Βιβλίου το 2002....

          Το 2002 εισχώρησα στην ποιητική Απαγγελτική Ομάδα Πτολ/δας με Εισηγητή τον Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Μίμη Σουλιώτη με τον οποίο κάναμε ποιητικές παρουσιάσεις στη Δυτική Μακεδονία επί δύο συνεχή έτη, όπως παρουσίαση βιβλίου της  κας  Όλγας Ντέλα, του Κώστα Διαμαντίδη και της ποιητικής συλλογής του Καβάφη στο Δήμο Φλώρινας. 



          Επίσης, εκείνη τη χρονιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης εξέδωσε το δεύτερο βιβλίο μου (Ιστορικο-λαογραφικό) με τίτλο: «Η προγονική ιστορία του Δήμου Βερμίου», το προϊόν της  επίπονης προσπάθειας  των τριών προαναφερόμενων ετών (1996-1998) για τη συγκέντρωση υλικού και από τα τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Βερμίου. 
Το βιβλίο παρουσιάστηκε στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «ΚΟΜΝΗΝΙΩΤΙΚΑ 2002» από εμένα την ίδια και τον τότε Νομάρχη Πασχάλη Μητλιάγκα.



          Τον Δεκέμβριο παρακολούθησα (6-8/12) Σεμινάριο «Δημιουργικού Γραψίματος» στην πόλη των Γιαννιτσών, το οποίο διοργάνωσαν ο Δήμος, το Δ.Ε.Π.Α., ο Σύλλογος Φίλων του Βιβλίου, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας, η Σχολική Σύμβουλος Π.Α. (Ν. Πέλλας). Το Ευρωβαλκανικό Άσυλο Ποίησης, το «Βιβλιολογείον» Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας Α.Π.Θ., με εισηγητές τους κ.κ. Μ. Σουλιώτη, Α. Ανδρέου, Σ. Νικολαίδου, Θ. Βαλτινό και Ι. Αρβανίτη, με τα εξής θέματα: Αφηγηματικές ασκήσεις, Ιστορία-Λογοτεχνία, Απόψεις περί γραψίματος, Περί εμπνεύσεως και άλλων δαιμονίων, Το συρτάρι του συγγραφέα, Ο Συγγραφέας, Εσείς και εγώ, Ιστορία ή και θρύλος, Η θεμελίωση της Μητρόπολης Γιαννιτσών, Το δημιουργικό γράψιμο στην εκπαίδευση, Το δημιουργικό γράψιμο, Ο συγγραφέας πρέπει να επαγρυπνεί,  Αφηγηματικές ασκήσεις και Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου